Φημισμένη για τα γραφικά της ψαροχώρια και για τις πανέμορφες παραλίες της, με ήπια τουριστική ανάπτυξη η Παραλιακή Δωρίδα, αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόλογους προορισμούς.

Είκοσι πέντε μόλις χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, και σε απόσταση μικρότερη της μιας ώρας από την Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Γαλαξίδι και την Άμφισσα, η περιοχή της Παραλιακής Φωκίδας βρίσκεται στο σταυροδρόμι ενός από τους μεγαλύτερους κόμβους της Δυτικής Ελλάδας.

Ακριβώς αυτή η πλεονεκτική της θέση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να κάνει μικρές εκδρομές, σε μερικά από τα πλέον γνωστά σημεία της Δυτικής Ελλάδας. Δελφοί, Γαλαξίδι, Καρπενήσι, Ολυμπία, Καλάβρυτα, Μεσολόγγι απέχουν μόλις μια με δύο ώρες.

Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί στον Κορινθιακό κόλπο, το μοναδικό στην περιοχή κατοικήσιμο. Το άγνωστο, σε πολλούς, αυτό νησί διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, αγκυροβόλι για πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά.

Στο γραφικό απάνεμο λιμάνι του, υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο που απλώνεται μπροστά σας. Μπορείτε να διαλέξετε μια από τις παραλίες του κόλπου για το μπάνιο σας ή την βραδινή σας βόλτα.
Μέσα σε 2,5 Km2, περικυκλωμένα από θάλασσα χωράνε ελιές, αμπέλια και άλλα οπωροφόρα δέντρα, χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης, τα οποία προστίθενται στην ομορφιά του καταπράσινου νησιού.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού πέρα από το ιδιαίτερα όμορφο φυσικό περιβάλλον, είναι η ευκολία πρόσβασης.
Ελάχιστα λεπτά με το καραβάκι από την απέναντι ακτή και το λιμανάκι στα Χάνια, τα Τριζόνια συνδυάζουν την γλυκιά απομόνωση του νησιού με την πρακτικότητα της πρόσβασης.

Ανατολικά των Τριζονίων βρίσκεται η Ερατεινή που είναι πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός καθώς είναι παραθαλάσσια περιοχή και έχει πολύ όμορφες παραλίες με σχετικά χλιαρά νερά το καλοκαίρι. Έχει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και ταβέρνες με πολύ όμορφη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και την Πελοπόννησο.

Δυτικά βρίσκεται το πιο κοντινό αστικό κέντρο, η Ναύπακτος, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με το χαρακτηριστικό βενετσιάνικο λιμάνι και το ενετικό κάστρο. Η πόλη παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές: κέντρο υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, εμπορικά καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις. Η πόλη κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στη φύση, την ιστορία, τη χαλαρή βόλτα, τη νυχτερινή ζωή και τις εξορμήσεις στα βουνά, μιας και η Ναύπακτος είναι η πύλη για την μαγευτική Ορεινή Ναυπακτία.